Mittwoch, 22. August 2012

Veganes Mett/Vegan Ground Pork

I thought it might not be the worst idea to try and make this blog somewhat bilingual, especially as I'll be going to California soon and therefore probably won't be able to write or speak proper German anymore. However, as I started this Blog in Berlin, I'll try and always give a German translation also.
I'll start off with a very simple recipe for vegan ground pork!

What you'll need:
6 rice cakes
3 Ts tomato paste
3 Ts olive oil
1 onion
2-3 pieces of garlic
seasoning salt
black pepper
some water

Preparation:
You'll need a big bowl to mix all the ingeredients in.
Crush the rice cakes in very small pieces (don't forget to wash your hands before starting the process! As there's no sugar in this recipe, it spoils quiet fast unless you work very cleanly) and mix with a little water until they get a mushy, ground pork-like consistency. Cut the onion and garlic into very small pieces (esp. the garlic!) and add those together with the tomate paste and oil to the mushy rice cakes. Now simply knead the whole thing with your fingers or use a fork to mix it very thouroughly and add black pepper and seasoning salt as desired. You may also add some olive pieces tothe whole. Sometimes I use soy milk instead of water. Voilà, there's the most-meat-like substitute product I've ever tasted!




Deutsch:

Zutaten:
6 Reiswaffeln
3 EL Tomatenmark
3 EL Olivenöl
1 Zwiebel
2-3 Stücke Knoblauch
Gewürzsalz
Schwarzer Pfeffer
etwas Wasser

Zubereitung:
Zerkleinert die Reiswaffeln in eine große Schüssel (vergesst vorher nicht, die Hände zu waschen - das Mett wird schnell schlecht, da ja auch kein Zucker o.ä. drinne ist, wenn man nicht sauber arbeitet). Gebt Wasser dazu, bis das Ganze eine Mett-ähnliche Matschigkeit erreicht. Schneidet Zwiebel und Knoblauch in kleine Stücke und gebt diese, gemeinsam mit Olivenöl und Tomatenmark, zu den Reiswaffeln. Nun gut mit den Händen oder auch einer Gabel mischen und je nach Bedarf Salz und Pfeffer dazugeben. Man kann das Ganze auch noch mit etwas Olivenstückchen verfeinern. Außerdem nutze ich statt dem Wasser gern Sojamilch. Fertig ist das mett-ähnlichste Ersatzprodukt was ich je kosten durfte! (:

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen